Săptămâna 05 - Duminică, 30 Ianuarie 2011 - În această săptămână ne vom ruga pentru: D. & P. H. - Turcia

D. & P. împreună cu fiica lor, sunt trimişi de biserica Farul din Constanţa. Amândoi sunt absolvenţi ai Centrului Român de Studii Transculturale şi au plantat o biserică printre turcii din Babadag, judeţul Tulcea.

În prezent lucrează în Turcia pentru plantarea mai multor biserici în case - „Casele Vieţii.” În acest scop slujesc şi prin distribuire de literatură creştină, prin evanghelizări publice şi vizite în casele musulmanilor interesaţi de Evanghelie.

Biserica Evanghelică turcă nu este recunoscută de guvern si de multe ori vestirea Evangheliei este împiedicată de autorităţi.

Motive de rugăciune:

- Creşterea lucrării din Casele Vieţii – 4 biserici– multiplicare – 8 biserici.

- Dumnezeu să îi ajute să înveţe mai bine limba turcă.

- Protecţie fizică şi spirituală

- Îndrăzneală şi călăuzirea Duhului Sfânt in evanghelizările de strada si in distribuirea cărţilor creştine

Săptămâna 04 - Duminică, 23 Ianuarie 2011 - Subiectul acestei săptămâni: Cine este Isus pentru musulmani?

Aproape toţi musulmanii au obiecţii cu privire la folosirea titlului de “Fiul lui Dumnezeu” atribuit lui Isus. Principalul motiv este expresia “Fiul lui Dumnezeu”, despre care mulţi musulmani sunt învăţaţi că implică credinţa în posibilitatea unei relaţii a lui Dumnezeu Tatăl cu Maria şi că Isus (fiul) ar fi fost născut din această uniune.

În creştinism titlul “Fiul lui Dumnezeu” indică maiestatea, onoarea şi gloria lui Isus (2 Petru 1:16-18). Titlul este legat atât de divinitatea Sa, cât şi de regalitatea Lui.

Musulmanii nu înţeleg termenul de “Fiul lui Dumnezeu.” Acesta este unul dintre cele mai importante piedici în calea venirii lor la Hristos.

Credincioşii au nevoie de înţelepciune în abordarea acestui subiect sensibil pentru musulmani.

Rugăciune:

- Musulmanii să aibă o înţelegere biblică a expresiei “Fiul lui Dumnezeu”

- Mulţi musulmani să-L primească pe Isus în inimile lor ca Mântuitor şi Domn.

- In Coran, Isus este prezentat drept creator, vindecător, Mesia. Domnul să dea înţelepciune misionarilor atunci când Îl prezintă pe Hristos în lumea musulmană.

Săptămâna 03 - Duminică, 16 Ianuarie 2011 - În această săptămână ne vom ruga pentru: P & R I. - Tibet China


         P & R sunt trimişi de biserica Cer Deschis, Bucureşti. Ei lucrează în parteneriat cu Agenţia Penticostală de Misiune Externă şi cu Tineri pentru Misiune.
     Tibetul este regiunea cea mai înaltă de pe glob şi majoritatea locuitorilor este budista. În toată această regiune sunt doar câteva sute de creştini. Majoritatea sunt etnici chinezi.
     Guvernul chinez urmăreşte foarte strict toate acţiunile străinilor, care nu au voie să locuiască decât în capitala Lhasa.
     P & R doresc să alcătuiască o echipă mai mare de români şi să poată astfel să pună bazele unei lucrări pe termen lung.

Motive de rugăciune:
     Protecţie spirituală a familiei
     O lucrare eficientă printre studenţii tibetani
     Înţelepciune pentru a învăţa limba
     Să poată lucra pentru plantarea unei biserici
     Să meargă şi alţi români vorbitori de limba engleză pentru a alcătui o bază misionară română în Tibet.
     Pentru sănătatea lor: R. a fost diagnosticată anul trecut cu hepatita C, pentru care a făcut tratamente intensive

Săptămâna 02 - Duminică, 09 Ianuarie 2011 - In aceasta saptamana ne vom ruga pentru: Liderii bisericilor din ţările musulmune

Liderii bisericilor din ţările musulmane trebuie să facă faţă unor atacuri dure din partea vrăjmaşului. În multe privinţe, provocările la care sunt supuşi sunt diferite de cele experimentate de conducătorii bisericilor din alte regiuni. 
Ei trebuie să discearnă dacă un nou prieten sau vizitator al casei Domnului este un căutător sincer al Evangheliei sau dacă este un spion venit cu scopul de a distruge grupul. 
Ei trebuie să consilieze creştini care sunt persecutaţi, maltrataţi sau închişi pentru convingerile lor creştine.

RUGĂCIUNE: O, Doamne Isuse, Domnul şi Dumnezeul nostru, Tu eşti Răscumpărătorul şi Capul Bisericii, Ție ne rugăm pentru binecuvântări deosebite pe care să le reverşi asupra liderilor Bisericii Tale din ţările islamice. Tu i-ai chemat şi i-ai uns să fie păstorii poporului Tău.
Dă-le putere să îngrijească cu drag de turma Ta, fără prihană şi fără vină, în mijlocul neamurilor unde i-ai aşezat. Ne rugăm să-i protejezi de atacurile celui rău şi, chiar în mijlocul circumstanţelor potrivnice, să le dai bucurie în inimi.

Săptămâna 01 - Duminică, 02 Ianuarie 2011 - În această săptămână ne vom ruga pentru G&G G. AFGANISTAN

G & G G. au doi copii, A & P şi sunt trimişi de biserica Speranţa din Cluj-Napoca. Sunt implicaţi în plantarea unei biserici printre afgani. Pentru a facilita obţinerea vizei şi pentru a realiza contacte printre localnici, G. lucrează în administrarea unei clinici. În 2011 echipa din Afganistan va ajunge la 6 membri.
Afganistanul este o ţară islamică puternic afectată de „conflictul dintre civilizaţii‖, în luna august 2010 o echipă medicală misionară formată din 8 persoane a fost ucisă de către terorişti.
Familia G. s-a întors în România, G trebuind să fie supus unei intervenţii chirurgicale în urma unui accident petrecut în Afghanistan.
Posibilităţi de a primi viză pe termen lung pentru a se reîntoarce cu familia în această ţară în care este implicat de peste 8 ani.
Protecţie fizică şi emoţională în mijlocul răpirilor şi al atentatelor.
Continuarea lucrării de plantare de biserici şi de întărire a bisericilor subterane formate din băştinaşi afghani.