Săptămâna 44 - Duminică, 30 Octombrie 2011 - În această săptămână ne rugăm pentru: Musulmanii şiiţi

Musulmanii şiiţi sunt o minoritate în cadrul islamului, constituind doar 10-15% din populaţia musulmană din toată lumea. Schisma din islam s-a produs după moartea neaşteptată a lui Mohamed, în anul 632.
Cele două ramuri principale ale islamismului diferă, în principal, în credinţele în ceea ce priveşte succesiunea lui Mahomed.
Suniţii cred că Mahomed a intenţionat ca musulmanii să aleagă un succesor (un calif) care să conducă teocraţia (împărăţia pământească, aflată sub conducere divină) pe care a înfiinţat-o el.
Şiiţi cred că Mahomed l-a ales pe cumnatul său, Ali, ca succesor al său, şi că numai urmaşii lui Ali şi ai soţiei sale, Fatima, au dreptul să guverneze comunitatea musulmană. De asemenea, există diferenţe între cele două ramuri în ceea ce priveşte interpretarea Coranului. Şiiţii sunt mult mai zeloşi pentru credinţa islamică.

 Rugăciune:

Sunt aproximativ 200 000 lideri şiiţi în Iran şi mult mai mulţi în Irak. Aceştia au o mare influenţă în societate. Rugaţi-vă ca aceşti lideri să ajungă să îl cunoască pe Mesia.

Rugaţi-vă ca milioanele de şiiţi din Iran şi din Irak să descopere pe Mesia cel viu şi care domneşte în veci, Cel care oferă adevărata speranţă lumii.




Săptămâna 43 - Duminică, 23 Octombrie 2011 - În această săptămână ne rugăm pentru: E. P. - Niger

E. este membră a Bisericii Penticostale Filadelfia (Nr. 11) din Cluj-Napoca.
A fost plecată în mai multe călătorii de misiune pe termen scurt şi a urmat mai multe cursuri  de misiologie.
Este profesoară la un liceu din Cluj Napoca şi se roagă să ajungă în Niger, Africa.
Acolo doreşte să slujească în domeniul educaţiei creştine, la un liceu  care are copii cu dezabilități – în Niamey, capitala Nigerului.
Niger este o ţară din Africa de Vest, fără ieşire la mare. Suprafaţa ţării este constituită în proporţie de 80% din deşerturile Sahara şi Sahel, numai în sud existând o zona propice locuirii.
Accesul la apă constituie o problemă pentru majoritatea populaţiei.
 Motive de rugaciune:

Domnul să îi dea o viziune pe termen lung, curaj şi călăuzire pentru a desfăşura o lucrare eficientă printre elevii nigerieni.
Protecţie fizică şi spirituală.

Săptămâna 42 - Duminică, 16 Octombrie 2011 - În această săptămână ne rugăm pentru: Situația tragică a fetelor din Kyrgyzstan

În munţii, dealurile, oraşele şi satele din Kyrgyzstan, foarte multe femei ajung măritate pe neaşteptate. Tinerele femei sunt răpite oricând, oriunde – de acasă, de la locul de muncă, din public etc.
Femeile sunt răpite şi duse uneori la familia soţului. Femeile din familia soţului caută să o încurajeze pe fată să privească totul cu bucurie şi să îşi accepte destinul. Foarte multe spun: „Şi eu am fost răpită, noi toate am fost, la fel, răpite. Aceasta este calea noastră.”
Acest lucru se întâmplă de secole şi a devenit o tradiţie pentru localnici.
Să-i cerem Domnului să le dea o inimă nouă şi curată locuitorilor ţării în acest domeniu sacru al căsătoriei.

 Rugăciune:
Să ne rugăm pentru vindecarea celor care suferă
Să ne rugăm ca Dumnezeu să aducă lumină în Kyrgyzstan, iar oamenii să ajungă să înţeleagă adevărata semnificaţie a căsătoriei (Efeseni 5: 21–33)



Săptămâna 41 - Duminică, 09 Octombrie 2011 - În această săptămână ne rugăm pentru: M. I. - India

Trimisă de Biserica  din Târgu-Jiu, M. este căsătorită cu J. N, misionar coreean, împreună cu care au trei copii.
    Lucrează cu soţul în plantarea de biserici în nordul statului Bihar.
    Copiii din zonă sunt deschişi la Evanghelie, nefiind încă atât de atinşi de idolatria părinţilor. Mulţi sunt orfani, malnutriţi sau exploataţi sexual. 30% dintre copiii Indiei mor înainte de 5 ani. Pentru copii ca aceştia, ei au deschis Orfelinatele Agapele pentru a le arăta dragostea creştină.      

Motive de rugăciune:

Viză pe termen lung pentru M. şi pentru copii lor.
Resurse financiare pentru acoperirea cheltuielilor pentru copii, şcolarizare, transport.
Pentru noul personal de la orfelinat.
Pentru implementarea dreptului creştinilor de a reconstrui bisericile arse din zona Orissa.

Săptămâna 40 - Duminică, 02 Octombrie 2011 - În această săptămână ne rugăm pentru: Ascultătorii radio din Orientul Mijlociu

Milioane de oameni din lumea islamică nu au posibilitatea să vorbească cu un creştin, să cumpere o Biblie sau să viziteze o biserică. Dar graţiei tehnologiei moderne, Evanghelia este predicată pe unde radio şi TV şi poate fi ascultată oriunde oamenii au acces la curent electric.
Astăzi există organizaţii creştine care investesc multe resurse pentru a prezenta mesajul Evangheliei în ţările care sunt inaccesibile pentru misionari.
Mulţi ascultători L-au cunoscut pe Hristos prin intermediul acestor programe, iar miile de scrisori trimise către aceste organizaţii atestă faptul că  ele au penetrat dincolo de orice aşteptări. În ţările unde aceasta este posibil, mulţi ascultători solicită materiale tipărite.
Aceste programe creştine oferă, de asemenea, ajutor în creşterea spirituală pentru noii convertiţi.
 
Rugăciune:

Duhul Sfânt să-i călăuzească pe creştini în timpul conversaţiilor şi întâlnirilor cu ascultătorii radio interesaţi.
Rugaţi-vă ca ascultătorii interesaţi să poată primi Biblii, DVD-uri sau alte materiale, în ciuda urmăririlor securităţii.
Pentru membrii familiilor celor care Îl caută pe Dumnezeu, care  s-ar putea împotrivi primirii Bibliilor sau altor materiale.