26 august 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Ionuț-Nicușor Tănăsescu [Macedonia]


Nicușor este membru în Biserica Penticostală Emanuel din Ploiești.
A fost în Macedonia pentru două luni, în primăvara lui 2011.
S-a întors acolo la sfârșitul aceluiași an pentru misiune pe termen lung și se implică în evanghelizare  și plantare de biserici printre albanezi.

Motto:
Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu, şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.”  Isaia  53:11

MACEDONIA

•   Populația: 2,043,360
•   Capitala: Skopje
•   Vecini: Serbia, Bulgaria, Grecia și Albania.
•   Creștini evanghelici: 0.2%

Să ne rugăm:
-                Deschiderea țări pentru evanghelie; (populația albaneză)
-                Trezire  spirituală pentru generația tânără;
-                Însoțirea Evangheliei cu semne şi minuni;
-                Mai multe oportunități de slujire.

Ascultă, Doamne! Iartă, Doamne! Ia aminte, Doamne! Lucrează şi nu zăbovi, din dragoste pentru Tine, Dumnezeul meu! Căci Numele Tău este chemat peste cetatea Ta şi peste poporul Tău!” Daniel 9:19

19 august 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Islamicii care încheie postul Ramadan


Musulmanii încheie postul Ramadan de o lună cu o sărbătoare numită Eid al-Fitr. Aceasta este o zi naţională în ţările musulmane. Peste tot se organizează petreceri şi festivităţi. Nu mai există niciun fel de abstinenţă riguroasă de la mâncare sau băutură.
Atmosfera se schimbă de la sobră la plină de bucurie. Familiile se strâng împreună.Oamenii dau daruri săracilor.Intreaga luna Ramadan este un timp în care musulmanii se gândesc la Dumnezeu şi la religie.De aceea încheierea Ramadanului esteun timp ideal pentru a începe o conversaţie despre Isus, după cum spunea un misionar: „Acum putem intra uşor în discuţii despreînvăţăturile lui Isus, fiindcă ei susţin că Isuseste unul dintre profeţii lor.” Noi le spunem că, dacă ei cred că Dumnezeu L-a trimis pe Isus, atunci este bine să citească Evanghelia lui Isus. Mulţi musulmani sunt gata să primească.

Să ne rugăm:

Tu, adevăratul Dumnezeu, sursa adevăratei bucurii şi mângâieri, mă rog pentru aceşti prieteni dragi. Fă ca ei să Te lase să le schimbi vieţile. Chiar dacă acum au încheiat postul şi acum sărbătoresc şi se bucură, când de fapt au nevoie de Isus, pâinea vieţii. Deschide-le inima să primească mesajul lui Hristos. Pune în ei o foame şi o sete după Cuvântul lui Dumnezeu. Pune în ei dorinţa să Îl cunoască pe Isus şi să Îl urmeze. Fie ca mulţi dintre ei, chiar azi, să îşi predea viaţa Ţie, Domnul şi Mântuitorul nostru şi să găsească adevărata pace, bucurie şi odihnă în Tine. Amin.

Sărbătoarea Fitr:
-         durează 3 zile la sfârșitul Ramadanului,
-         fiecare familie musulmană va oferi milostenie,
-         în țările musulmane, cele trei zile reprezintă o mini-vacanță oficială.
-         misiunile creştine distribuie multe Nou Testamente şi utilizează emisiunile TV pentru a ajunge la musulmani cu mesajul despre Hristos.

În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare şi a strigat: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura. Ioan 7:37,38

12 august 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Ionuţ și Dana Cuceuan [Wycliffe]

Ionuț și Daniela Cuceuan sunt trimiși de Biserica Penticostală „Noua Speranţă” Zalău și de Biserica Creştină Baptistă Nr. 1 Zalău.
Ionuţ a terminat Colegiul Biblic Est European din Oradea iar Daniela, Universitatea de Vest – Comunicare şi Relaţii Publice.Împreună au absolvit și European Training Programme, Horsleys Green, UK – MA Field Linguistics.
Ei lucrează în parteneriat cu APME și Wycliffe, o organizație care în ultimii 60 de ani a tradus peste 600 de Nou Testamente şi multe Biblii complete.
Viziunea Wycliffe este ca prin harul şi puterea lui Dumnezeu, să înceapă până în anul 2025 un proiect de traducere a Bibliei în toate limbile care au nevoie de aceasta.
Viziunea familiei Cuceuan este să lucreze cu surzii şi să înceapă implicarea într-un proiect de traducere a Bibliei în Limbajul Semnelor.

Să ne rugăm:
-         Viziunea lor – Dumnezeu să o facă mai clară şi să îi călăuzească în alegerile lor.
-         Finanţele de care au nevoie.
-         Să își organizeze cât mai bine timpul şi să fie eficienţi în ceea ce fac.
-         Sănătatea lor şi a celor din familiile lor, înţelepciune şi putere în slujire.
-         Ca şi tânără familie, sunt la început de drum şi doresc să crească tot mai mult în relaţia lor cu Domnul şi să învețe să fie credincioşi în toate lucrurile.

Wyclife
-         în lume există peste 2.200 de limbi care nu au niciun verset din Biblie tradus.
-         300 de milioane de oameni fără niciun cuvânt din Evanghelie în propria lor limbă.
-         În ultimii 60 de ani organizaţia Wycliffe a tradus peste 600 de Nou Testamente şi multe Biblii complete.

Motto-ul familiei Cuceuan:
„Cuvintele Vieţii pentru toate neamurile în limba inimii lor.”

5 august 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Simona Caba [Mozambic]


Simona a absolvit Facultatea de Electrotehnică din Oradea și Institutul Hristos pentru Naţiuni din Dallas, SUA.
Este trimisă de Biserica Penticostală Betel din Oradea.
Slujește în biserica din Massandza din mijlocul junglei, biserică formată în majoritate din copii, tineri și femei.
Este implicată în special în lucrarea cu tinerii, organizând cursuri biblice și conferințe pentru a-i uceniciza și echipa pentru lucrarea de evanghelizare, cât și în lucrarea de alfabetizare.
În ciuda obstacolelor, credincioșii au reușit să construiască mai multe biserici mai aproape de zonele încă neevanghelizate. În cadrul conferințelor organizate, mulți tineri  și-au  predat  viața  Domnului  Isus  și  au fost umpluți cu Duhul Sfânt.

       MOZAMBIC
-         Populație: 23,4 milioane
-         Capitala: Maputo
-         Limba oficială: portugheza
-         Religie: 47% creștini, 20% musulmani
-         Creștini evanghelici: 11,1%

Să ne rugăm:
-Dumnezeu  poarte de grijă noii generații de tineri creștini din Mozambic, să îi ajute să stea aproape de El și să Îl propovăduiască în familiile lor.
-Protecție pentru Simona în călătoriile pe care le face în zone izolate și îndepărtate.
- Înțelepciune și călăuzire în lucrare.
-Favoare din partea autoritățiilor guvernamentale în privința proiectelor din comunitate;

„Evanghelia este o veste bună numai dacă ajunge la timp!”