Săptămâna 28 - Duminică, 10 Iulie 2011 - În această săptămână ne vom ruga pentru: Femeile musulmane

Aisha, soţia preferată a lui Mohammed, a fost căsătorită formal la vârsta de 6 ani. Au fost logodiţi o perioadă lungă de timp până când căsătoria lor a fost consumată, iar acest lucru a avut loc când Aisha avea 9 ani. (Mohammed era în vârstă de 52 de ani.)
Mulţi musulmani se simt foarte jenaţi în ceea ce priveşte căsătoria cu o fată cu atâţia ani mai tânără (foarte mulţi nici nu ştiu că acest lucru s-a întâmplat).
Când Mohammed era pe moarte, acesta a petrecut ultimele clipe în compania Aishei, care era în vârstă de 18 ani. După moartea lui, Aisha nu s-a recăsătorit şi a rămas singură tot restul vieţii sale (Coran 33 : 53).
Aisha a murit la vârsta de 65 de ani în timpul lunii Ramadanului, în anul 678 d.Hr. În întreaga lume mii de femei poartă numele Aisha.

Rugăciune:

Să cerem Domnului să deschidă uşi pentru cele ce poartă numele Aisha, ca ele să afle despre viaţa lui Mesia şi să creadă în El.
Să ne rugăm pentru prietenele şi cele apropiate nouă care poartă numele Aisha. Să cerem Domnului să li Se descopere, iar acestea să afle viaţa veşnică în Hristos cel Înviat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu