19 august 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Islamicii care încheie postul Ramadan


Musulmanii încheie postul Ramadan de o lună cu o sărbătoare numită Eid al-Fitr. Aceasta este o zi naţională în ţările musulmane. Peste tot se organizează petreceri şi festivităţi. Nu mai există niciun fel de abstinenţă riguroasă de la mâncare sau băutură.
Atmosfera se schimbă de la sobră la plină de bucurie. Familiile se strâng împreună.Oamenii dau daruri săracilor.Intreaga luna Ramadan este un timp în care musulmanii se gândesc la Dumnezeu şi la religie.De aceea încheierea Ramadanului esteun timp ideal pentru a începe o conversaţie despre Isus, după cum spunea un misionar: „Acum putem intra uşor în discuţii despreînvăţăturile lui Isus, fiindcă ei susţin că Isuseste unul dintre profeţii lor.” Noi le spunem că, dacă ei cred că Dumnezeu L-a trimis pe Isus, atunci este bine să citească Evanghelia lui Isus. Mulţi musulmani sunt gata să primească.

Să ne rugăm:

Tu, adevăratul Dumnezeu, sursa adevăratei bucurii şi mângâieri, mă rog pentru aceşti prieteni dragi. Fă ca ei să Te lase să le schimbi vieţile. Chiar dacă acum au încheiat postul şi acum sărbătoresc şi se bucură, când de fapt au nevoie de Isus, pâinea vieţii. Deschide-le inima să primească mesajul lui Hristos. Pune în ei o foame şi o sete după Cuvântul lui Dumnezeu. Pune în ei dorinţa să Îl cunoască pe Isus şi să Îl urmeze. Fie ca mulţi dintre ei, chiar azi, să îşi predea viaţa Ţie, Domnul şi Mântuitorul nostru şi să găsească adevărata pace, bucurie şi odihnă în Tine. Amin.

Sărbătoarea Fitr:
-         durează 3 zile la sfârșitul Ramadanului,
-         fiecare familie musulmană va oferi milostenie,
-         în țările musulmane, cele trei zile reprezintă o mini-vacanță oficială.
-         misiunile creştine distribuie multe Nou Testamente şi utilizează emisiunile TV pentru a ajunge la musulmani cu mesajul despre Hristos.

În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare şi a strigat: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura. Ioan 7:37,38

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu