21 Octombrie 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Musulmanii din Romania


Comunitățile musulmane stabile s-au constituit pe teritoriul României abia în sec. XIV - XV, ca urmare a instaurării suzeranității Porții Otomane asupra Principatelor Române, dar ele s-au dezvoltat mai ales în Dobrogea și în unele localități de-a lungul Dunării.     

Cei circa  70.000 de credincioși  musulmani turci,  tătari,  albanezi  etc.  din  România trăiesc grupați în 80 de comunități religioase teritoriale, rurale și urbane.
Marea lor majoritate se află în județele Constanța (85%) și Tulcea (12%), restul (3%) în diferite centre urbane ca: București, Brăila, Călărași, Galați, Giurgiu, Turnu Severin și alte localități.
Seminarul Musulman din Medgidia a fost înființat în 1610 la Babadag. În 1901 a fost mutat la Medgidia unde a funcționat fără întrerupere din 1901 până în 1967. După revoluție s-a reînființat devenind Liceul Teologic Musulman și Pedagogic. 
În prezent este cel mai important centru de cultură turcă și islamică din România.
Să ne rugăm
           pentru    musulmanii    care sunt de atâtea sute de ani în România dar au avut atât de puțini evangheliști care să-i iubească  suficient  de  mult încât să le vestească Cuvântul cu dragoste,
           pentru ca toți musulmanii din România să audă Evanghelia într-un mod adecvat culturii și înțelegerii lor.

Promisiunea Scripturii
Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.  Matei 24:14


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu