13 octombrie 2013 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru:

Kurban Bairam - Musulmanii celebrează cel  mai  mare  eveniment religios  din  anul  islamic, Kurban    Bayram-ul — Sărbătoarea   Sacrificiului. Sărbătoarea comemorează gestul  profetului  Avraam care,  în  accepţiunea musulmanilor,  alege  să-l sacrifice pe… Ismael.
Islamicii cred că Allah, convingându-se de credinţa lui Avraam, l-a trimis pe arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altar, care a fost sacrificat în locul copilului. El a adăugat că, pe lângă apropierea de Allah, Kurban Bayram-ul este un moment în care cei nevoiaşi sunt ajutaţi de membrii comunităţii, iar familiile au ocazia de a petrece mai mult timp împreună. Cele patru zile ale Kurban Bayram-ului reprezintă perioada în care orice musulman cu o situaţie materială decentă trebuie să facă, măcar o dată în viaţă, un pelerinaj la Mecca.
Islam
-         1, 5 miliarde de adepți;
-         30 milioane în Europa, o creștere de 142% din 1989 și până în prezent;
-         Răspândiți în mod special în ferestra 10/40 Orientul Mijlociu, Africa de Nord și sub- Sahariana, sudul Asiei și Indonezia.

Rugăciune - Misiune                        
Kurban Bairam
-         Musulmanii să înţeleagă semnificaţia jertfei şi să creadă în Jertfa de la Calvar a singurului Fiu al lui Dumnezeu;
-         Domnul să dea curaj misionarilor să vorbească în
această perioadă despre Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii.

Rugăciune – Diaspora Română

Spania
Viziune, protecție și înțelepciune divină pentru slujitori bisericilor române;
Har  și  plinătatea  Duhului  în bisericile românești;
Unitate   în   biserici   și   între lucrători și biserici  înțelepciune și îndrăzneală pentru vestirea Evangheliei atât conaționalilor români cât și băștinașilor.
Spania
Regatul Spaniei este situată în sud-vestul europei, între Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană, pe peninsula Iberică, ocupând 4/5 parte a peninsulei. Populația  ajunge  la  47.190.493  de  locuitori  iar capitala țării este Madrid.
Diaspora Română cuprinde aproximativ un milion de locuitori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu