Săptămâna 17 - Duminică, 24 Aprilie 2011 - În această săptămână ne vom ruga pentru: Biserica Prigonită

Moduri în care creştinii sunt persecutaţi în lumea islamică:
Pedepsirea convertiţilor — Decizia lor de a veni la Hristos atrage o opoziţie puternică şi ostilitate. Legea islamică Sharia cere pedeapsa cu moartea pentru bărbaţii care se convertesc de la islam.
Îngrădirea întâlnirilor – refuzul acordării autorizaţiilor de construcţie pentru biserici, pentru închirierea spatiilor publice sau chiar interzicerea întâlnirilor în scopul închinării creştine.
Privarea de nevoile de bază – Forţaţi să plece din mediul lor, fără case, prieteni, fără slujbă, ei nu îşi pot face rost de hrană şi nu îşi pot împlini alte nevoi de bază.
Atacuri împotriva liderilor – pastorii şi misionarii sunt ţinta predilectă a atacurilor pentru că sunt socotiţi principalii responsabili pentru convertiri.
Educaţia inadecvată – Părinţii creştini nu îşi pot trimite copiii la scoală, fiind perpetuată astfel sărăcia. Unii copii sunt luaţi din familii sau de la soţul creştin şi închişi în mănăstiri budiste sau în medii islamice.
Violenta – există creştini forţaţi să plece din comunităţile lor, unii sunt răpiți, violați, alţii sunt bătuţi, târâţi în temniţe sau omorâţi. Unii sunt chiar executaţi în mod oficial din cauza credinţei lor.


Motive de rugăciune:

Protecţie fizică şi spirituală a celor care se convertesc.
Ajutor şi susţinere din partea bisericii din lumea liberă.
Curaj şi răbdare în mijlocul persecuţiilor.
Pentru întoarcerea la Dumnezeu a celor care prigonesc.


Un comentariu: