Săptămâna 32 - Duminică, 7 August 2011 - În această săptămână ne vom ruga pentru: Urmaşii profetului Mahomed

Mahomed este proclamat de către toţi musulmanii ca ultimul şi cel mai mare profet. Mahomed nu este sub nicio formă considerat divin, nici nu este venerat, dar este luat drept model de către toţi musulmanii în ceea ce priveşte felul în care ar trebui să se comporte. S-a născut în 570 d. Hr. în Mecca, oraş în Arabia Saudită.
Se presupune că la vârsta de 40 de ani, în anul 610 d.Hr., Mahomed a început să primească revelaţii şi indicaţii despre care credea că sunt de la Arhanghelul Gavril (Gibrail în arabă). Aceste “revelaţii” formează baza Coranului.
El a interzis închinarea la idoli şi a stabilit ordine civilă şi religioasă în Medina şi în cele din urmă în Mecca. Mahomed a murit în 632 d.Hr. în Medina, Arabia Saudită.
În timpul vieţii sale Mahomed a întâlnit mulţi oameni care erau cel puţin creştini nominali. De asemenea, el şi-a însuşit multe idei religioase şi obiceiuri de la evreii care locuiau în regiunile Mecca şi Medina. Ideile, practicile şi istoria evreilor şi a creştinilor sunt foarte prezente în Coran, însă sunt des redate deformat.

Rugaciune: 

Sunt milioane de musulmani care poartă numele Mahomed peste tot în lume. Rugaţi-vă pentru toţi aceştia şi pentru familiile lor să vină la credinţă în Mesia (vezi Fapte 4:12, Filipeni 2:10).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu