Săptămâna 44 - Duminică, 30 Octombrie 2011 - În această săptămână ne rugăm pentru: Musulmanii şiiţi

Musulmanii şiiţi sunt o minoritate în cadrul islamului, constituind doar 10-15% din populaţia musulmană din toată lumea. Schisma din islam s-a produs după moartea neaşteptată a lui Mohamed, în anul 632.
Cele două ramuri principale ale islamismului diferă, în principal, în credinţele în ceea ce priveşte succesiunea lui Mahomed.
Suniţii cred că Mahomed a intenţionat ca musulmanii să aleagă un succesor (un calif) care să conducă teocraţia (împărăţia pământească, aflată sub conducere divină) pe care a înfiinţat-o el.
Şiiţi cred că Mahomed l-a ales pe cumnatul său, Ali, ca succesor al său, şi că numai urmaşii lui Ali şi ai soţiei sale, Fatima, au dreptul să guverneze comunitatea musulmană. De asemenea, există diferenţe între cele două ramuri în ceea ce priveşte interpretarea Coranului. Şiiţii sunt mult mai zeloşi pentru credinţa islamică.

 Rugăciune:

Sunt aproximativ 200 000 lideri şiiţi în Iran şi mult mai mulţi în Irak. Aceştia au o mare influenţă în societate. Rugaţi-vă ca aceşti lideri să ajungă să îl cunoască pe Mesia.

Rugaţi-vă ca milioanele de şiiţi din Iran şi din Irak să descopere pe Mesia cel viu şi care domneşte în veci, Cel care oferă adevărata speranţă lumii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu