15 Ianuarie 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Budişti

În secolul al V-lea înainte de Hristos, un prinţ din nordul Indiei a plecat în căutarea adevărului. După 6 ani a declarat că a fost „iluminat” şi a
devenit Buddha.
Budismul s-a desprins din Hinduism. Şi unii şi alţii cred în Karma şi reîncarnare. Stadiul final este Nirvana. Buddha însuşi a trecut prin 10,000
de reîncarnări.
Astăzi sunt 400 milioane de aderenţi în China, Tibet, Vietnam, Cambodgia, Tailanda, Burma, Coreea, Japonia, Taiwan, Sri Lanka, Butan şi India.
Accesul în majoritatea acestor ţări este resticţionat.
Rezistenţa faţă de Evanghelie este foarte mare. În 1972, în Cambodgia a fost o trezire care apoi s-a stins prin persecuţia pornită de Kmerii Roşii, în 1975. Multe alte ţări s-au închis faţă de Evanghelie odată cu preluarea puterii de către comunişti.
Coreea este un exemplu minunat a ceea ce poate face Dumnezeu între budişti. 31% sunt astăzi creştini. Cea mai mare biserică: penticostală, metodistă, prezbiteriană sau baptistă se găseşte în Coreea!

Să ne rugăm pentru:
1.   Biserica subterană din China să iubească și să aducă la Hristos mulți budiști.
2.   Protecția creștinilor tibetani care se confruntă cu persecuții din partea familiilor.
3.   Posturile de radio, porțiunile din Scriptură, tractatele echipele de alpiniști creștini etc., toate acestea să fie folosite cu putere pentru a dărâma zidurile ignoranței și apăsării demonice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu