8 Aprilie 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Orașele Lumii

Deja din 2010, trei din patru oameni locuiesc la oraş. Astăzi există peste 550 de oraşe care au peste 1 milion de locuitori, 24 sunt super-oraşe, cu peste 10 milioane.
Creştinii  tind   se  îndepărteze  de  oraşe şi le privească drept centre ale răului, ale păcatului. Dar Dumnezeu este interesat de oraşe şi vrea salvarea lor. „Şi mie să nu-Mi fie milă de Ninive, cetatea cea mare, în care se află mai mult de o sută douăzeci de mii de oameni, care nu ştiu să deosebească dreapta de stânga lor, afară de o mulţime de vite!” (Iona 4:11)
În această  duminică, creştinătatea sărbătoreşte  Duminica  Floriilor.  Ne  amintim că Isus a intrat într-un mare oraș, în Ierusalim, triumfător, dar totuşi smerit.   Mulțimea avea crengi de finic şi şi-a așternut hainele pe jos pe stradă. Şi-au ridicat vocile în adorare şi laudă. În felul acesta erau întâmpinați cuceritorii şi regii când se întorceau de la un război în care avuseseră o victorie.
Oraşele sunt mai uşor de atins decât satele, cel puțin în țările închise pentru Evanghelie, unde tradiția de la sate este foarte greu de învins.

 Orașe Mari
•   1.Tokyo, Japonia        - 34.000.000 locuitori
•   2.Seul, Coreea de Sud   - 24.400.000 locuitori
•   3. Guangzhou, China    - 24.200.000 locuitori
•   4. Mexico City, Mexic   - 23.400.000 locuitori
•   5. Delhi, India            - 23.200.000 locuitori
•   6. Mumbai, India     - 22.800.000 locuitori
•   7. New York, SUA     - 22.200.000 locuitori

 Să ne rugăm

Doamne Isuse, totul a fost creat de Tine şi pentru slava Ta – oraşele şi popoarele, împăraţii şi împărăţiile, conducătorii şi autorităţile.
Ai fi putut intra în Ierusalim într-un car de aur dar ai ales să intri călare pe un măgăruş.
Mă rog ca să intri în acelaşi mod triumfător în oraşe şi cetăţi care sunt cunoscute ca fiind fortăreţe ale răului.
Te rog pătrunde în inima oamenilor şi schimbă-i. Fie ca mulţi Te cunoască în această săptămână ca Eliberatorul, Răscumpărătorul şi Regele lor veşnic.

 De aceea Te slăvesc popoarele puternice, şi cetățile neamurilor puternice se tem de Tine.         Isaia 25:3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu