Săptămâna 08 - Duminică, 20 Februarie 2011 - În această săptămână ne vom ruga pentru:Statutul femeilor în lumea islamică

      
     În islam, un bărbat se poate căsători cu patru soții, pe când o femeie poate lua de soț un singur bărbat. Chiar profetul Mohamed a avut mai multe soții, astfel că urmarea modelului său este considerată o virtute.
  În anumite cazuri, femeia poate fi bătută fără ca aceasta să ridice probleme de natură morală.
  Restricţiile pentru femei sunt foarte multe.
  Partea de moştenire a unui bărbat este dublă faţă de cea a unei femei. În timp ce un bărbat se poate căsători cu o nemusulmancă, o femeie nu se poate căsători  decât cu un musulman.
  Câştigarea femeilor pentru Hristos este foarte dificilă din pricina faptului că o femeie cu greu poate ajunge să aibă legături cu persoane din afara căminului. Iar dacă cineva reuşeşte să îi prezinte Evanghelia, decizia de a se converti este  urmată de mari represalii, divorţ, despărţire de copii, umilire publică etc.

Rugăciune:

 - Pentru toate femeile musulmane — să ajungă să Îl cunoască pe Mesia prin: radio, prieteni, literatură creştină, televiziune sau altele.
 - Pentru  acele femei care au nevoie de vindecare lăuntrică şi restaurare după tragediile prin care au trecut. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu