22 iulie 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Convertirea islamicilor care țin Postul - Ramadan

În   această   perioadă,   musulmanii   încep un post de o lună de zile numit Ramadan. Calendarul musulman are ca fundament anul cu doar 354 de zile. Prin urmare, în fiecare an, postul de o lună de zile începe cu aproximativ 11 zile mai devreme decât anul anterior.
Musulmanii postesc de la răsăritul soarelui până la apus, în fiecare zi în această lună. Se abțin de la mâncare, băutură, fumat, mirosuri frumoase şi relații conjugale.
În fiecare zi după apusul soarelui, încheie postul de obicei printr-un ospăț. Li se permite să mănânce până la răsăritul soarelui în ziua următoare.
Conform doctrinei islamice, acest post îi ajută pe oameni să dobândească un statut corect în fața lui Dumnezeu şi intrarea în Rai.
Postul   Ramadanului   este   una   din   cele mai bune perioade în care misionarii pot proclama Evanghelia islamicilor cu care au stabilit relații de prietenie.

Ramadan - Postul Islamic
•   durează 29 sau 30 de zile
•   abstinență din zori până la apusul soarelui
•   în această perioadă se face pelerinaj la Mecca
•   postul  se  încheie  cu  cea  mai  importantă
sarbatoare islamică

Să ne rugăm:
O,   Doamne   Isuse,   mă   rog cu dragoste şi compasiune în inima mea pentru musulmani în această perioadă de post.
Doamne,Tu ştii cei mai mulţi dintre ei sunt oameni sinceri. Sunt foarte serioşi în ceea ce priveşte religia şi convingerile lor. Mă rog îi ajuţi îşi dea seama că este zadarnic să încerce să se apropie de Tine altfel decât prin crucea de pe Calvar.
Ajută-i, o, Doamne, să descopere  în  această  perioadă a postului că nu prin fapte ale neprihănirii suntem mântuiţi, ci dimpotrivă, doar prin credinţa în harul Tău. Amin.

„Lăudați pe Domnul, chemați Numele Lui, vestiți lucrările Lui printre popoare, pomeniți mărimea Numelui Lui! Isaia 12:4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu