29 iulie 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Convertiții de la Religiile Animiste

Animiştii cred că există spirite care trăiesc în tot ceea ce-i înconjoară. Unele dintre aceste spirite sunt prietenoase dar altele sunt rele şi aduc întotdeauna nenorociri. Dezastrele cum ar fi seceta, foametea, boala, incendiile, cutremurele, furtunile şi inundaţiile sunt de fapt lucrarea spiritelor rele.

Oamenii se tem de aceste spirite rele şi le aduc ofrande speciale şi sacrificii ca acestea să nu le facă rău lor şi familiilor lor. Alţii poartă anumite brăţări sau obiecte magice (numite fetişuri) despre care cred că au puteri magice să-i protejeze de rău.
Mulţi animişti cred că există un mare Dumnezeu-Creator sau Dumnezeu al Cerului. Nu este un Dumnezeu pe care-l pot cunoaşte pentru că este atât de misterios şi atât de departe de ei încât nu pot ajunge la el. Deseori aceste grupuri tribale primesc cel mai bine Evanghelia. Religia lor constă dintr-o sumă de tradiţii preluate de la generaţiile anterioare, deci nu este un set de convingeri trăite cu stricteţe. Tocmai de aceea tribalii sunt mai uşor de abordat, având în vedere şi natura lor ospitalieră şi curioasă.

ANIMISM
• Una dintre cele mai vechi religii
• Întâlnită în special în Africa, dar și oriunde există un mod de viață tribal tradițional.
• Se estimează că aproximativ 200 de milioane de oameni practică animismul.
• Este o tradiție orală, cele mai multe învățături se transmit sub forma povestirilor.

Să ne rugăm:
-      legăturile cauzate de aceste duhuri de frică să fie rupte: cei mai mulți animiști se tem de zei , spirite sau duhuri ale strămoșilor.
-      împotriva ocultismului, vrăjitoriei, magiei și a practicilor voodoo prezente pretutindeni în lumea animistă.
-  pentru creștinii cu un trecut animist - să înțeleagă scopul suferințelor: Dumnezeu ne învață lucruri noi despre El şi modeleză caracterul nostru pentru a ne crește tot mai mult în asemănarea cu El.


Voi sunteţi martorii Mei – zice Domnul – voi şi Robul Meu pe care L-am ales, ca să ştiţi, ca să Mă credeţi şi să înţelegeţi că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, şi după Mine nu va fi. Isaia 43:10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu