2 septembrie 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Convertiții din țările puțin evanghelizate


Un lucrător din lumea musulmană istorisește: „Într-o dupăamiază, Mouldi, un nou convertit, a venit la mine atât de bucuros! În autobuz întâlnise o localnică, iar aceasta purta o cruce la gât pe lanţişorul ei. Se presupunea că era musulmancă, dar ea purta o cruce la gât în loc public într-o capitală musulmană. Mouldi şi tânăra fată au vorbit şi    şi-au mărturisit credinţa unul altuia. S-a dovedit până la urmă că ea era membră a unei secte care nu credea în Isus ca Domn sau Fiu al lui Dumnezeu sau Mântuitor. Ei credeau că Isus este doar un profet. ”
Există multe secte şi grupări care se autodenumesc în mod greşit creştine. Acestea sunt active în lumea musulmană şi sunt gata să îi vâneze pe cei care au venit la Hristos printr-o experienţă veritabilă a naşterii din nou prin Duhul Sfânt.
Unii dintre noii credincioşi care nu îşi dau seama că sectele nu sunt compuse din adevăraţi ucenici ai lui Hristos, pot fi foarte uşor călăuziţi pe un drum greşit.

Să ne rugăm:
-         pentru o temelie doctrinară sănătoasă a creștinilor care se convertesc de la islam, budism, hinduism sau alte religii;
-         învățători adânc înrădăcinați în Scripturi în bisericile autohtone;
-         școli de ucenicie în care noii convertiți să pună o bază solidă convingerilor și credinței lor.

Convertiții la creștinism în 2010:
-         între 2005 - 2010 numărul creștinilor a crescut cu 150 milioane de oameni;
-         rata cea mai mare de creștere este în Africa 2,4% și Asia 2,6%, în timp ce în Europa scade;
-         Bisericile penticostale și carismatice au cea mai mare rată de creștere.

Ştiu bine că, după plecarea mea, se vor vârî între voi lupi răpitori, care nu vor cruţa turma şi se vor scula din mijlocul vostru oameni care vor învăţa lucruri stricăcioase, ca să tragă pe ucenici de partea lor. Fapte 20:29,30

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu