16 Decembrie 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Creștinii Nominali

  Una dintre cele mai mari crize cu care creştinismul se confruntă astăzi este creștinismul nominal. Un creștin nominal se declară creștin dar nu se angajează în trăirea și slujirea creștină. „Trebuie să îi evanghelizăm şi pe cei care sunt botezaţi...”
Creștinul nominal se duce la biserică pentru că așa a învățat, pentru lărgirea orizontului cultural, din sentimentalism sau din motive de tradiție a familiei.
            Datorită acestei “religii creştine”, mulţi nu ajung să cunoască ce înseamnă creştinismul practic și nu ajung niciodată să aibă o relaţie personală cu Isus, ceea ce ar presupune de fapt creştinismul biblic, autentic.
            Două miliarde de oameni pretind că sunt creştini. În Finlanda, de exemplu, 93% se declară luterani, dar 5% merg la biserică, şi doar 1% se împărtăşesc.
            Trebuie să ne concentrăm şi pe evanghelizarea creştinilor nominali.

            Creștini pe Glob
-         Catolici - 1.2 miliarde
-         Protestanți - 699 milioane
-         Ortodocși - 260 milioane
-         Monifiziți - 81 milioane
-         Anglicani - 77 milioane
-         Netrinitarieni - 36 milioane

            Să ne rugăm:
-         creștinii nominali să aibă o descoperire reală a Dumnezeului pe care pretind că Îl cunosc;
-         toți creștinii nominali să iasă din starea de căldicel și să fie în clocot pentru Împărăția lui Dumnezeu;
-         o trezire autentică în Biserica Ortodoxă din România și între preoții ortodocși. O mare mulțime de preoți să experimenteze nașterea din nou și să infuențeze creștinii nominali din bisericile lor.

Şi nu vor mai învăţa fiecare pe vecinul sau pe fratele său, zicând: „Cunoaşte pe Domnul!”, căci toţi Mă vor cunoaşte, de la cel mai mic până la cel mai mare dintre ei. Evrei 8:11

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu