23 Decembrie 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Nașterea Domnului în inimi musulmane


            Ce înseamnă Crăciunul pentru un musulman?
            În lumea musulmană, Crăciunul nu este sărbătorit public. Pentru mulţi musulmani, Crăciunul reprezintă o petrecere mare a creştinilor, un ospăţ cu multe mâncăruri asortate şi cu băuturi alcoolice.
            Deşi musulmanii acceptă naşterea miraculoasă a lui Hristos din fecioară, mesajul biblic al Întrupării Fiului lui Dumnezeu este respins de către aceştia, care nu acceptă că „Allah ar avea un Fiu”.
            Poate că acest mesaj ar avea un efect mai bun dacă noi, creştinii, am renunţa la căile superficiale în care este sărbătorită Naşterea Mântuitorului, folosind această ocazie pentru a proclama măreţia Sa, rugându-ne pentru cei pierduţi şi lucrând în unitate pentru evanghelizarea lumii.
           
            Sarbătoarea Nașterii Domnului
• Islamicii cred că Isus a fost născut în mod supranatural prin fecioara Maria
• ei nu cred că Domnul Isus este Dumnezeu întrupat ci doar un mare profet
• mulți nu știu că astăzi se sărbătorește Nașterea lui Isus ci cred că e o festivitate legată de „unmoș gras îmbrăcat în haine roșii”

            Să ne rugăm:
-         Să mulţumim pentru nădejdea mântuirii pe care ne-o aduce doar Hristos cel întrupat. Miliarde de oameni au nevoie de aceasta.
-         Să facem din Crăciun o ocazie în care să îi îndemnăm pe musulmani să se închine şi să Îl laude pe Dumnezeu pentru darul Său minunat trimis din cer: Isa Al Masih (Isus).

            Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.” Isaia 9:6

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu